Etykiety

niedziela, 17 marca 2013

Ciasto francuskie z makiem

"Dolce Domenica " to w moim domu już chyba tradycja. 
Niedzielna nuda sprawia, że zabieramy się z Mamą za pieczenie czegoś na osłodzenie sobie życia (każdy pretekst jest dobry). Czasami jest to coś co zabiera trochę więcej czasu, a czasami robimy coś na szybko. Dzisiaj wybrałyśmy opcje numer dwa i poszłyśmy na największą łatwiznę jaka mogła być (za to jaką pyszną). Ucieszy ona zwolenników maku, a Ci którzy go nie lubią mogą zrobić wersję z serkiem waniliowym i cynamonem. 


1. Mianowicie kupujemy ciasto francuskie dostępne w większości sklepów (chyba, że ktoś ma więcej czasu i jest w stanie pozwolić sobie zrobić go samemu) a także mase makową.
2. Ciasto rozwijamy i całość smarujemy masą.
3. Zwijamy w "roladę", kroimy na małe kawałki i wykładamy na blachę.





TEMP. : 180 stopni
CZAS : 15 min




BYŁO PYSZNE ! ;)

3 komentarze:

  1. Ładny talerz! Gdzie kupiłaś tak soczyste pomarańcze?

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam zrobiłem sobie takie roladki, były pyszne!
    Podsyłam zdjęcie i pozdrawiam cieplutko!
    http://scr.hu/5yr/qv9n3

    OdpowiedzUsuń